Vesti

U Čaglavici glasao Momčilo Trajković

Predsednik SPOT-a Momčilo Trajković, glasao je jutros oko 9 časova na biračkom mestu broj 20 u Čaglavici. On je za KIM radio izjavio da je veoma važno da Srbija dobije predsednika. «Ono što je važno za Srbiju, kao i za Srbe sa Kosova i Metohije, jeste da Srbija dobije ovu važnu instituciju a to je predsednik Republike koji garantuje da je Srbija ozbiljna država, jer samo ozbiljna država može da rešava probleme», rekao je Trajković. On kaže da to što Srbi sa Kosova i Metohije glasaju za predsednika Republike garantuje da je ovo deo Srbije i da Srbija sa ozbiljnom institucijom i sa predsednikom drzave ima šanse da ovaj problem rešava u korist svojih nacionalnih i državnih interesa. Trajković kaže da prioritet budućeg predsednika, što se Kosova i Metohije tiče, prvenstvenio treba da bude saradnja sa međunarodnom zajednicom. «Mislim da je to ključno pitanje, Međunarodna zajednica ima ovde najveću odgovornost i kao sto se vidi ona o svemu odlučuje. Drugi korak jeste egzistencionalno pitanje kosovsko-metohijskih Srba, koji se nalaze u veoma teškoj situaciji», kazao je Momčilo Trajković. On je kao veoma važno pitanje istakao i uspostavljanje dijaloga sa Prištine i Beograda.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017