Vesti

Izbori-Gračanica, Čaglavica, Laplje selo, Goraždevac

U O. Š. «Kralj Milutin» u Gračanici jutros je otvoreno 10 biračkih mesta, od kojih su dva za raseljena lica, na kojima pravo glasa ima 3479 osoba. Meštani Čaglavice, na izborima za predsednika Srbije, glasaju na dva birčka mesta gde je ukupno upisano 888 glasača. U O. Š. “Miladin Mitić” u Lapljem selu otvorena su tri biračka mesta. U ovoj izbornoj jedinici pravo glasa ima 805 građana. U Goraždevcu su otvorena sva četiri biračka mesta i glasanje protiče bez ikakvih problema. Na ovim izborima, u odnosu na protekle, broj birača se umanjio za oko dvadeset, tako da sada u Goraždevcu pravo glasa ima ukupno 594 birača. Biračka mesta otvorena su tačno u 7 časova, a pored članova biračkih odbora prisutni su i predstavnici CESID-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017