Vesti

Dodeljena nagrada za novinarsku hrabrost i istraživačko novinarstvo “Milan Pantić”

Dovogodišnje nagrade za novinarsku hrabrost i istraživačko novinarstvo “Milan Pantić” je Živojin Rakočević, glavni i odgovorni urednik KIM radija i mesečnika “Glas juga”. Nagrada koja je ustanovljena pre tri godine, u sećanje na ubijenog novinara Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, Živojinu Rakočeviću jednoglasno je pripala odlukom žirija u sastavu: Đuro Bilbija zamenik glavnog urednika Večernjih novosti, Slobodan Žikić novinar Politike, Aleksandar Dobrosavljević fotoreporter redakcije “Novi put” iz Jagodine i Nino Brajević predsednik Udruženja novinara Srbije. Najveći profesionalni uspeh ove redakcije je svedočanstvo o progonu, napadu na Srbe i njihove svetinje i na poredak koji je uspostavila Međunarodna zajednica na Kosovu i Metohiji, navodi žiri u obrazloženju. Nagrada “Milan Pantić”, Živojinu Rakočeviću dodeljena je danas u 13 sati, u Narodnoj biblioteci Radoslav Nikčević u Jagodini. Nagrađeni Živojin Rakočević smatra da: “Nagrada Milan Pantić predstavlja nagradu za sve ljude koji su sa prostora Kosova i Metohije izveštavali, predstavlja nagradu za svako slovo koje je napisano o tom prostoru i naravno predstavlja nagradu za redakcije i KIM radija i Glasa juga, i naravno radost za onoga ko je prima. ”Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017