Vesti

U Gračanici održan protest

U organizaciji nestranačke organizacije «Odbor za Opstanak», danas je u Gračanici u 10 sati održan miran protestni skup, zbog ubistva Dimitrija Popovića. Oko stotinu učesnika protesta najpre se okupilo na mestu gde je pre 7 dana ubijen 17-ogodišnji Dimitrije, a nakon toga su mirnom šetnjom nastavili do manastira Gračanica, noseći majice sa iscrtanom metom i natpisom «Da li sam ja sledeći». Nošeni su i transparenti na kojima su bile istaknute poruke, «KFOR ne može da nas zaštiti ili to ne želi», «Da li će neko bombardovati Albance zbog ovog genocida», «Aušvic-Varsšava-Gračanica». Za vreme protesta put koji prolazi kroz Gračanicu bio je blokiran, a prisutne su bile i jake snage KFOR-a i KPS-a.



Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017