Vesti

Džim Moran - Za ubistvo Dimitrija Popovića odgovoran je njegov ubica

Odgovornost za ubistvo Dimitrija Popovića u Gračanici leži u rukama osoba koje su počinile to ubistvo i oni će biti izvedeni pred lice pravde, izjavio je danas portparol KFOR-a Džim Moran. ”Zahvaljujući svedoku na mestu zločina, KPS je bio u stanju da brzo postavi blokade na putevima i uhvati dvojicu osumnjičenih koji odgovaraju opisu svedoka. Ovo je veliki uspeh za građanina koji je sarađivao i KPS koji je reagovoao brzo i veoma profesionalno”, rekao je Moran. On kaže da je ovakva saradnja izmedju građana i lokalne policije savršen primer kako građani Kosova imaju veoma značajnu ulogu u trenutnoj i budućoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu. ”Ovakav postupak treba da bude uobičajen, a ne da bude izuzetak”, kazao je portparol KFOR-a. Moran nije mogao da odgovori na pitanje, zbog čega je KFOR tri dana pre ubistva Popovića, povukao vojnike sa kontrolnih puktova na ulazu i izlazu iz Gračanice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017