Vesti

Eparhija raško-prizrenska uputila apel Srbima iz Gračanice

Povodom odluke KFOR-a i UNMIK-a da u utorak 08. juna pusti saobraćaj kroz Gračanicu Eparhija raško-prizrenska je uputila javni apel svim Srbima iz Gračanice i upozorila da ne reaguju na eventualne provokacije Albanaca. «Suprotstavimo se nasilju i zlu , hrišćanskim dostojanstvom, » naglašava se u apelu, «jer oni koji nam ne žele dobro hoće da nas izazovu kako bi imali povoda za nove zločine. Ne dozvolimo im da ostvare svoj cilj i da pred svetom pokažu naš narod kao nasilan i necivilizovan. Pokojnom Dimitriju koji je postradao kao nevina žrtva zločina, a ni svojoj deci nećemo pomoći ukoliko budemo dozvolili da na provokacije odgovaramo istom merom. » Eparhija apeluje da se svaki incident uredno prijavi policiji i KFOR-u koji će pojačati prisustvo u samom mestu i okolini. «Moramo reagovati prisebno i mudro, kao i u noći kada se zločin dogodio jer samo tako možemo sačuvati svetle ideale našeg naroda koji je na zlo uvek uzvraćao dobrom», ističe se u apelu Eparhije raško-prizrenske.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017