Vesti

Solana i Holkeri osudili ubistvo Dimitrija Popovića

Na Kosovu i Metohiji danas boravi predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana. Solana je na početku svoje posete obišao kuće i O. Š. Sveti Sava u Kosovu Polju zapaljene tokom martovskog talasa nasilja. “Obećao sam da ću ponovo doći. Došao sam da vidim kako napreduje obnova i moram da kažem da su neki koraci preduzeti, ali je tempo suviše spor i ako se tako nastavi to nikada neće biti završeno”, izjavio je Solana. Visoki predstavnik Evropske unije za bezbednost i spoljnu politiku Havijer Solana i odlazeći šef UNMIK-a Hari Holkeri najoštrije su danas u Prištini osudili ubistvo Dimitrija Popovića u Gračanici. Društvo u kome može da se na takav način ubije 16-godišnjak nije zdravo društvo i to društvo ne pripada Evropi, rekao je Solana posle susreta sa Holkerijem u Prištini. Posle susreta sa Holkerijem Solana se sastao sa poslanicima srpske Koalicije «Povratak», Oliverom Ivanovićem, Dragišom Krstovićem, Miloradom Todorovićem i Goranom Bogdanovićem. «Izrazili smo svoje nezadovoljstvo procesom rekonstrukcoije i bezbednošću Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je nakon sastanka sa Solanom član Koalicije «Povratak» Oliver Ivanović. On je rekao da je neophodno pojačano prisistvo KFOR-a jer Srbi jedino od njih mogu očekivati zaštitu. «Privremene institucije nisu položole ispit, a zavničnici kosovskih Albanaca nisu jasno osudili ubistvo Dimitrija Popovića kao ni sve predhodne zločine nad srpskim stanovništvom», naglasio je Ivanović. Havijer Solana će se u popodnevnim satima sastati i sa predsednikom Kosova Ibrahim Rugovom, premijerom Bajramom Redžepijem, predsednikom parlamenta Nedžatom Dacijem i liderima vodećih albanskih partija.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017