Vesti

Ubistvo Dimitrija Popovića pokazuje nesposobnost UNMIK-a, ocenio Nebojša Čović

Najnovije ubistvo mladića srpske nacionalnosti pokazuje koliko smo bili u pravu kada smo tvrdili da je na Kosovu i Metohiji neophodno da se izvrši potpuna demilitarizacija, da se uvede vanredno stanje i da se razoružaju sve ekstremističke i terorističke grupe koje vršljaju po Kosovu i Metohiji. No očigledno za to nije bilo snage i raspoloženja, a ni razumevanja, a sve ovo pokazuje da su i UNMIK i KFOR potpuno neuspešni u ostvarivanju svoje misije na prostoru Kosova i Metohije, rekao je Nebojša Čović u izjavi za KIM radio. Pitanje je dana kada se opet nekakve grupe ekstremista i terorista mogu zaleteti i napraviti novi pogrom kao onaj 17 marta. Predsednik Koordinacionog centra je izjavio saučešće porodici ubijenog Dimitrija Popovića. “Moramo energično da radimo, programe i planove imamo, samo sada da vidimo kako će to da se implementira. Priča je jedno, a praktičan rad je sasvim nešto drugo, i mislim da trošimo svu snagu i energiju na nekakva međusobna saplitanja i to od strane kabinetskih ljudi, a događaju se ovakve stvari. Ja sam još 8 marta upozorio na sve sto se dešava na Kosovu i Metohiji i naravno plašim se da ovaj scenario daljeg pritiska na Srbe, u smislu da oni polako “iscure” sa prostora Kosova i Metohije. A onda će verovatno svima biti žao, ali će to biti faktičko stanje. To ne smemo da dozvolimo, i ja se nadam da će ovakav pogrom biti zaustavljen, izjavio Nebojša ČovićOstale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017