Vesti
Hronika

U Gračanici ubijen 17-ogodišnji Dimitrije Popović

Mesto zločina u Gračanici (Foto KIM)

Sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović ubijen je jutros oko 2:30 sati u centru Gračanice. Nepoznato lice koje se nalazilo u automobilu marke «Audi» pucalo je iz automatskog oružja na Dimitrija, koji se, sa još trojicom svojih drugova nalazio u objektu brze hrane u Gračanici. Sem Dimitrija, koji je odmah podlegao povredama, niko drugi nije povređen. Popović je pogođen u glavu u predelu potiljka i rana je prečnika 5 cm saznajemo u Domu zdravlja u Gračanici. U KPS policiji mogli su samo da potvrde da je Popović ubijen, ali nisu, kako su naglasili, mogli putem telefona da nam daju druge informacije. Uvidjaj koji su izvršili pripadnici policije i KFOR-a trajao je dva sata. Prema recima očevidaca autiomobil marke «Audi» iz koga je piucano, otišao je u pravcu Prištine. U toku je blokada magistralnog puta Priština-Gnjilane, a na ulicama se okupio veliki brojh meštana Gračanice i okolnih srpskih sela.Ostale vesti

Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020