Vesti
Hronika

U Gračanici ubijen 17-ogodišnji Dimitrije Popović

Mesto zločina u Gračanici (Foto KIM)

Sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović ubijen je jutros oko 2:30 sati u centru Gračanice. Nepoznato lice koje se nalazilo u automobilu marke «Audi» pucalo je iz automatskog oružja na Dimitrija, koji se, sa još trojicom svojih drugova nalazio u objektu brze hrane u Gračanici. Sem Dimitrija, koji je odmah podlegao povredama, niko drugi nije povređen. Popović je pogođen u glavu u predelu potiljka i rana je prečnika 5 cm saznajemo u Domu zdravlja u Gračanici. U KPS policiji mogli su samo da potvrde da je Popović ubijen, ali nisu, kako su naglasili, mogli putem telefona da nam daju druge informacije. Uvidjaj koji su izvršili pripadnici policije i KFOR-a trajao je dva sata. Prema recima očevidaca autiomobil marke «Audi» iz koga je piucano, otišao je u pravcu Prištine. U toku je blokada magistralnog puta Priština-Gnjilane, a na ulicama se okupio veliki brojh meštana Gračanice i okolnih srpskih sela.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022