Vesti

Kosovska policija po drugi put privodila Borivoja Vignjevića

Kosovska policija je po drugi put juče privodila potpredsednika opštine Lipljan Borivoja Vignjevića protiv koga je podignuta krivična prijava zbog krivičnog dela koje je navodno učinio u januaru, kada je, sa ocem, branio svoj dom od nasilnog useljenja Albanca. "U trenutku dok sam bio na sastanku sa lokalnim UNMIK administratorom Ksavijeom Bleom ušla su dva policajca Albanca i naredili mi da pođem u policijsku stanicu” ", rekao je Vignjević u izjavi za KIM radio. Vignjević je naveo da je administrator UNMIK-a Ble pokušao da intereveniše, ali da njegove proteste policajci nisu uvažavali. Suđenje je zakazano za 15. jun.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017