Vesti

Koordinacioni centar - Vlada Srbije mora nastaviti sanaciju objekata Kosovskog pomoravlja

Sektor za povratak Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju ističe da Vlada Srbije mora hitno pronaći način kako da se nastavi dalja realizacija Programa sanacije objekata Kosovskog pomoravlja, pogođenog zemljotresom 2002. godine, budući da trenutno, nosicima projekta, Koordinacionom centru i Kosovsko-pomoravskom okrugu za to nisu odobrena sredstva. Od aprila 2002. godine u okviru ovog programa obuhvaćeno je 838 individualnih stambenih objekata, a potpuno su sanirane i izgrađene 764 kuće, kaže se u saopštenju Koordinacionog centra dostavljenog KIM radiju. U saopštenju se navodi da prestanak radova ne samo što bi doveo u pitanje program opstanka i povratka u region Kosovskog pomoravlja, već bi naneo i veliku i neočekivanu materijalnu štetu jer je građevinski materijal već na terenu i u tamošnjim uslovima, ako radovi prestanu, biće ga teško zaštititi od propadanja i razvlačenja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017