Vesti

Odložen povratak raseljenih u Klinu

Danas je 20 povratnika iz opštine Klina trebalo da se vrati u svoj grad. Međutim, zakazano oslobađanje njihovih kuća ponovo je odloženo od strane Direkcije za stambena i imovinska pitanja, saopštio je Koordinacioni centar ?a Kosovo i Metohiju. Podsetimo, reč je o grupi povratnika koja je 10. 12. 2003. godine, na dan ljudskih prava, odmah nakon pokušaja da se vrate bila napadnuta i ponovo proterana iz svojih kuća. Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju sve vreme pružao je maksimalnu podršku ovim ljudima koji su čvrsto odlučili da se vrate u svoje kuće. Na žalost, zbog smanjenih finansijskih mogućnosti, dalja podrška postaje sve neizvesnija, kaže se u saopštennju Koordinacionog centra dostavljenog KIM radiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017