Vesti

KFOR-Pronađena velika količina eksplozivnih sredstava

U zoni KFOR-ovoj zoni odgovornosti Jugozapad nedavno je otkrvena velika količina oružja i eksplozivnih sredstava, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Prištini, potparol KFOR-a Džim Moran. On kaže da je pronađeno 28 antitenkovskih raketa, 4 granata, 15 upaljača za mine, 1. 678 različitih metaka i ostale vojne opreme. Moran je rekao da je skladište oružja slučajno pronašao jedan žitelj Kosova. On je to prijavio KPS-u koji je preko UNMIK-a obavestio KFOR, istako je potparol KFOR-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017