Vesti

U porti manastira Gračaniica održana promocija knjige “Strah od sutra”

Sinoć je u porti manastira Gračaniica održana promocija knjige “Strah od sutra” autora Ace Rakočevća iz Prištine. O knjizi je najpre govorio Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Artemije. On se prisutnima obratio rečima da su retki stvaraoci koji stvaraju istoriju i pišu o njoj. Knjiga Ace Rakočevića puna je sablasnih spaljenih kuća i manastira i svedočanstvo je o vremenu. Vladika je uputio i na naslov knjige koji se provlači kako kroz čitavu knjigu tako i kroz naše živote. Prisutnima se zatim obratio mr. Jordan Ristić koji je govorio o detaljima iz knjige koji ilustruju atmosferu pakla u kome nestaju svi koji govore srpskim jezikom. Knjiga ne donosi mir i lepotu, naglasio je Ristić, jer je nastala u grču čuvanja srpske teritorije. A sam autor Aco Rakočević obratio se na kraju prisutnima rečima da se retko dešava da pisac piše o onome što u trenutku vidi. ”Ja sam želeo da pišem roman a bilo je mnogo opasnosti od kojih pisac beži, plašio sam se da neću imati dovoljno vremena. Ja sam ovu knjigu morao da napišem zbog onoga što se našoj zemlji desilo, morao sam ovu knjigu da napišem zbog vladike, zbog pokojnog Dušana Ristića i svih onih koji su se trudili da zaustave iseljavanje i spreče egzodus srpskog naroda sa Kosova i Metohije. ” Promociji je prisustvovalo nekoliko desetina posetilaca kao i predstavnici medija.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018