Vesti

Priština-sastanak radnog tela za približavanje Kosova Evropskoj Uniji

U Prištini je danas održan sastanak radnog tela za približavanje Kosova Evropskoj Uniji, a glavna tema sastanka bila je razvoj poljoprivrede na Kosovu i Metohiji. “Politika Evropske Unije je da ceo region zapadnog Balkana uđe u EU i mi ne želimo da Kosovo bude izostavljeno iz ovog procesa”, izjavio direktor Direkcije za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Rajnhard Pribe. Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u vladi Kosova Goran Bogdanović, izjavio je za KIM radio, da je članove Evropske Komisije upoznao sa razvojem poljoprivrede na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se ova grana privrede suočava. “U svom izlaganju posebno sam istakao razvoj poljoprivrede u srpskim sredinama i dobio sam uveravanja, da će Evropska komisija za obnovu i razvoj uložiti određena sredstva, pre svega za razvoj individualnih poljoprivrednih proizvođača”, rekao je Bogdanović. Današnjem sastanku prisustvovao je i predsednik Kosovske Vlade Bajram Redžepi, međutim, srpski novinari nisu bili u mogućnosti da saznaju o čemu je premijer govorio, jer nije bio obezbeđen prevod sa albanskog jezika.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018