Vesti

Proslava Sv. Vasilija Ostroškog u Leposaviću

Danas je u Leposaviću svečano proslavljen praznik Sv. Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, najpre je svetu arhijerejsku liturgiju služio, njegovo preosveštenstvo, vladika raško-prizrenski Artemije pred više stotina vernika. U svojoj besedi vladika Artemije je rekao: ” I ove godine ponovo smo ovde sabrani u ovako lepom i velikom broju da proslavimo Svetog Vasilija Ostroškog i da obeležimo ponovo dan kada je osvećen ovaj veličanstveni hram u Leposaviću. Da se zavetujemo braćo i sestre da ćemo svake godine na današnji dan ispunjavati ovaj hram u još većem broju nego danas i da nam ovaj praznik bude zavetni dan za Leposavić. Da taj dan bude praznik svima, da toga dana niko ne radi sem uobičajene domaće poslove i ovde da se sabiramo u hramu Božjem da proslavimo velikog čudotvorca Božjega i da od Boga izmolimo milost sebi, našoj deci, omladini i celom našem narodu”. Pokrovitelj ove manifestacije je SO Leposavić. U organizaciji sportskog saveza danas je održana i ulična trka u Leposaviću na kojoj je učestvovalo više starosnih kategorija. Na kraju prepodnevnog programa mini koncert je izvela grupa Belo platno iz Beograda. Za večeras u 20 časova zakazan je koncert Biljane Krstić i grupe Bistrik.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018