Vesti

KFOR-Na Kosovu i Metohiji mirno i stabilno

Nakon dva meseca od martovskih nereda na Kosovu i Metohiji, situacija je trenutno mirna i stabilna, izjavio je portparol KFOR-a Džim Moran. On je na današnjoj pres konferenciji u Prištini rekao da su Martovsko nasilje u pokrajini osudili većina lokalnih i međunarodnih lidera. On je kazao da su mnoge organizacije načinile svoje procene martovskog nasilja i za to okrivile nekog drugog, a ne sebe. Moran je kazao da će KFOR analizirati načinjene procene, da bi iz onoga što je urađeno pogrešno, izvukli pouku da se takve stvari ne bi ponovile, a sve u cilju da ponovo ne dođe do martovskih događaja. On je rekao da će KFOR, u skladu sa svojom misijom i saradnjom sa UNMIK policijom, nastaviti da sprovodi pretragu kuća, vozila i da privodi pojedince koji se oglušavaju o vladavinu zakona bez obzira na to ko su ili kakav je njihov društveni status.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018