Vesti

U Čaglavicu stigla humanitarna pomoć

Iz Smederevske Palanke danas je u Čaglavicu stiglo oko 20 tona humanitarne pomoći, koja se uglavnom satstoji od prehrambenih proizvoda i artikala za ličnu higijenu. Predsednik mesnog odbora sela Čaglavice Ljubiša Dekić, rekao je za KIM radio da će pomoć biti podeljena svim meštanima sela, a najpre onima koji su najugroženiji i porodicama čije su kuće zapaljene u martovskom nasilju. “Ovom prilikom zahvalio bih se u ime meštana Čaglavice Skupštini opštine Smederevska Palanka i njihovom predsedniku izvršnog odbora Vladanu Starčeviću, Slavici Milunović koja je predsednik udruženja Božur koja je učestvovala u ovoj akciji prikupljanja pomoći i Crvenom Krstu Smederevske Palanke”, rekao je Dekić. Predsednik Izvršnog odbora SO Smederevska Palanka, Vladan Starčević, izjavio je za KIM radio da je akcija prikupljanja pomoći pokrenuta odmah nakon martovskog nasilja, ali zbog problema sa pratnjom konvoja, pomoć nije do sada mogla da stigne u Čaglavicu. On je izrazio žaljenje što mnogi prozvodi, kao sto su lekovi i semenska roba, nisu mogli da stignu do meštana Čaglavice. Starčević je kazao da ovo nije poslednji konvoj humanitarne pomoći i da će SO Smederevska Palanka i u narednom periodu slati pomoć meštanima Čaglavice.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018