Vesti

Koalicija Povratak u Å trpcu

Zbog prikrivanja istine o pripadnicima KPS-a albanske nacionalnosti za koje se sumnja da su 17. marta u selu Drajkovce, u opštini Štrpce, ubili Dobrivoja Stolića i njegovog sina Borka pripadnici KPS-a srpske nacionalnosti i pored ultimatuma Komande policije od subote ne idu na posao. Povodom toga danas su u Štrpce otišli članovi Koalicije Povratak Oliver Ivanović i Dragiša Krstović, izjavio je za naš radio predsednik opštine Štrpce Slađan Ilić. Ivanović i Krstović o ovom problemu razgovarali su sa rukovodiocima KPS-a i predstavnicima lokalne vlasti. Sa rukovodiocima KPS-a oni su razgovarali o problemu sa kojim se suočavaju Srbi oko nastavka posla u ovoj službi. “Oni su uslovljeni da ako se ne budu vratili na posao i ne budu radili zajedno sa svojim albanskim kolegama u mešovitim patrolama da će dobiti otkaz, tako da je problem vrlo ozbiljne prirode” - ocenjuje Ilić. “Ideja koju su izneli predstavnici lokalne vlasti u opštini Štrpce da svaka zajednica patrolira u svojoj sredini, da mešovita patrola patrolira u mešovitim sredinama nije prihvaćena od strane međunarodne zajednice”- kaže predsednik opštine Štrpce Slađan Ilić. O svemu ovome danas popodne će predstavnici Koalicije Povratak Oliver Ivanović i Dragiša Krstović razgovarati i sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018