Vesti

Protest u Štrpcu

Posle vesti o dolasku albanskih pripadnika KPS-a u policijsku stanicu u Štrpcu, građani Štrpca su se spontano okupili i mirno protestovali. Oni su zahtevali da se albanski pripadnici KPS-a ne vraćaju u Štrpce sve dok se ne reši zločin počinjen 17. marta, a odnosi se na ubistvo oca i sina porodice Stolić iz sela Drajkovac. Pošto predsednik i podpredsednik opštine nisu bili prisutni odlučeno je da grupa od tri odbornika opštine Štrpce ode na sastanak sa internacionalnim kontrolorom policijske stanice u Štrpcu. Jedan od odbornika, Predrag Grbić izjavio je za naš radio da je postignut dogovor da se albanski pripadnici KPS-a ne vraćaju dok se ne postigne dogovor sa UNMIK policijom. “Kontrolor kosovske policijske stanice obećao je da će u toku dana otići u Prištinu i razgovarati sa nadležnim ljudima o ovom problemu. Nadamo se da ćemo uz obostrano razumevanje postići dogovor, odnosno da će albanski policajci raditi u albanskim sredinama a srpski policajci u srpskim sredinama”- kazao je odbornik Predrag Grbić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017