Vesti

Alfred Mojsiju-Albanija podržava rad UNMIK-a

Albanski predsednik Alfred Mojsiju, izjavio je danas u Prištini, da Albanija želi da Kosovo napreduje na način demokratizacije i integracije. «Imamo čvrsto ubeđenje da će se Kosovo, uz saglasnost svih građana i uz podršku međunarodne zajednice, kretati ka ispunjenju svog konačnog statusa», rekao je Mojsiju, na konferenciji za novinare održanoj nakon razgovora sa predstavnicima UNMIK-a i privremenih kosovskih institucija. On je ocenio da je UNMIK postigao dobre rezultate i da je sada neophodno udvostručiti ovlašćenja kosovskih institucija. Albanski predsednik je rekao da što pre treba rešiti pitanje konačnog statusa Kosova, kako bi bio smanjen prostor za delovanje ekstremista.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017