Vesti

Sukob jordanskih i američkih UN policajaca-troje mrtvih 11-oro povređenih

Pripadnik specijalne jedinice UNMIK policije iz Jordana pucao je juče oko 15 časova i 20 minuta na kolonu od tri vozila u kojima je bila grupa američkih, jedan austrijski i dva turska policajca, na vatru je bilo uzvraćeno, rekao je danas komesar UNMIK policije Štefan Feler. On je kazao da su se policajci nalazili u zatvoru na obuci. "Poginula su tri policajca, dve pripadnice UN Policije iz SAD i napadač policajac Jordanac, dok je 11 međunarodnih policajaca teže i lakše povređeno, rekao je Feler. On je kazao da je pokojni Jordanac, koji je pucao, na Kosovo došao 29. marta ove godine. Feler je naglasio da UNMIK policija u ovom trenutku ne zna odgovor na pitanje šta je bio razlog sukoba i dodao da je istraga u toku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017