Vesti

Lipljan: Proplakala ikona Bogorodice

U lipljanskoj crkvi Svetog Flora i Lavra (nova crkva) proplakala je ikona Bogorodice sa Hristom. Nadležni parohijski sveštenik, protojerej Ranđel Denić primetio je u subotu popodne trag dugačak dvadesetak centimetara ispod desnog oka Bogorodice, na ikoni koja se nalazi na ikonostasu. "U trenutku kada sam pred ikonom izgovorio molitvu - Presveta Bogorodice spasi nas, primetio sam trag koji ranije tu nije bio. Jasno se vidi da trag, kao od suza, polazi iz desnog oka i prelazi preko obraza Majke Božije, " kaže otac Ranđel za Radio KIM, i dodaje da je to znak i blagoslov koji nakon martovskog pogroma Bogorodica daruje svom narodu. Lipljanski Srbi su nakon projave ovog čuda Božijeg proslavili praznik Vaskrsenja sa svojim sveštenikom u velikom broju, sa nadom da će opstati i vratiti se u svoje uništene domove. Crkva Svetog Flora i Lavra okružena je jakim snagama finskog KFOR-a a oko nje živi većina lipljanskih Srba.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017