Vesti

Holkeri i Redžepi predstavili plan za primenu standarda za Kosovo

Šef UNMIK-a Hari Holkeri i predsednik kosovske vlade Bajram Redžepi predstavili su danas plan za primenu standarda za Kosovo. Predstavljajući ovaj dokument na 126 strana, šef UNMIK-a Hari Holkeri je rekao da je Kosovo opisano u “Standardima”, mesto koje bi svako mogao da poželi, mesto u kome se poštuje vladavina prava, siguran i slobodan život u nekompromitovanim i nepristrasnim institucijama. Holkeri je kazao da plan za primenu standarda predstavlja politiku postizanja standarda, koji su utvrđeni u dokumentu “Standardi za Kosovo”. Holkeri je rekao da u izradi ovog dokumenta nisu učestvovale sve zajednice zbog čega mu je mnogo žao, ali je istakao da će se on odnositi na sve građane Kosova. Postizanje standarda zahteva saradnju UNMIK-a i privremenih kosovskih institucija sa vlastima u Beogradu, zaključio je Holkeri. Kosovski premijer Bajram Redžepi je izrazio žaljenje što se ovaj dokument predstavlja u vrlo teškom trenutku, posle nasilja od pre petnaest dana. On je kazao da plan za primenu standarda predstavlja poboljšanje za svakog građanina na Kosovu. Redžepi je izrazio nadu da će standardi biti ispunjeni do 2005. godine, nakon čega će početi razmatranje o budućem statusu Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017