Vesti

Napadnut Srbin u Goraždevcu

Danas je u Goraždevcu oko 13 časova nepoznati Albanac prišao crkvi Roždestva Presvete Bogorodice i nasrnuo na Milana Jovovića koji stanuje u neposrednoj blizini crkve. Jovović je najpre upitao ko je on i gde ide, nakon čega mu je Albanac psovao srpsku majku i fizički nasrnuo na njega. Videvši napad Milanova žena je pozvala u pomoć policiju i KFOR koji su, intervenisali i uhapsili napadača. Tokom dana predstavnici italijanskog KFOR-a posetili su Goraždevac i u razgovoru sa meštanima naglasili da je nivo bezbednosti, nakon prošlog nasilja povećan oko ovog mesta.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017