Vesti

Podsekretar Stejt dipartmenta posetio Kosovo

Nakon razgovora sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem i kosovskim političkim liderima, podsekretar Stejt dipartmenta za politička pitanja Mark Grosman, izjavio je na konferenciji za novinare da je nasilje koje se u protekle dve nedelje dogodilo na Kosovu i Metohiji neprihvatljivo. On je kazao da tako nešto ne sme nikad više da se ponovi, i istakao da oni koji su odgovorni za povrede i uništenje moraju da se uhvate i izvedu pred lice pravde. '' Kosovo kakvo mi želimo nalazi se na naslovnoj strani dokumenta ''Standardi o Kosovu'', gde se kaže da je Kosovo bez obzira na etničku pripadnost, rasu ili religiju, mesto gde ljudi mogu da žive, rade i putuju bez straha '' -rekao je Grosman. Podsekretar za politička pitanja je izrazio zadovoljstvo, što je u razgovoru sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem, dobio uveravanja da će plan za implementaciju standarda biti objavnjen u toku ove nedelje. U popodnevnim časovima Mark Grosman i šef američke kancelarije u Prištini Marsi Ris obišli su zgarišta Doma zdravlja i škole ''Sveti Sava'' u Kosovu Polju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017