Vesti

U Gračanici razgovarali Vl. Artemije i kosovski ombudsperson Marek Antoni Novicki

U Gračanici su se danas sastali episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije i ombudsman Kosova Marek Antoni Novicki. U dužem razgovoru vladika je govorio o teškom stanju u kom se srpski narod nalazi u proteklih pet godina, a posebno o poslednjem pogromu na Kosovu i Metohiji. “Ovo sihronizovano i isplanirano nasilje koje se dogodilo potpomognuto je od zvaničnih institucija Kosova, KZK i KPS koji su išli napred i čistili narod a iza njih je išla rulja koja je pljačkala i palila”. Vladika je istakao da te institucije više ne postoje na Kosovu i Metohiji i zatražio obnovu svega što je porušeno i uništeno od dolaska međunarodne misije. Kosovski ombudsman je rekao da će organizovati zvaničnu, službenu istragu o ulozi Kosovske policijske službe i Kosovskog zaštitnog korpusa i da u tom cilju prikuplja izjave koje se tiču njihove umešanosti u nasilju proteklih dana. “Nezavisnost naše institucije u ovom trenutku je jako značajna naročito sada kada su druge strukture uključujući i međunarodne u vrlo teškoj političkoj situaciji”, -rekao je kosovski ombudsman. Posle razgovora sa vladikom Novicki je za naš radio izjavio da je sada veoma bitno reflektovati se na ono što se desilo I izvući zaključke o onome šta smo svi videli i o čemu ljudi svedoče. A posle ovog nasilja, veoma je važno utvrditi ko snosi glavnu odgovornost.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017