Vesti

Trenutna situacija u Sirinićkoj Župi

Predsednik SO Štrpce Slađan Ilić je za naš radio izjavio da je trenutna situacija u Štrpcu mirna. "Noć je protekla mirno, nije bilo nikakvih incidenata, svi su u svojim kućama i nemamo interno raseljenih. Albanci iz mešovitih sredina su u svojim kućama i žive bezbrižno bez ikakvih problema. Oni su u kontaktu sa predstavnicima srpske zajednice i zajedno održavaju mir da nebi došlo do nekih incidenata i da ne daj Bože dođe do eskalacije sukoba. Tako da, generalno situacija u Štrpcu je pod kontrolom i nadam se da će se stvari polako normalizovati. Jutros smo pustili prve konvoje prema Srbiji tako da smo i to normalizovali. Konvoji idu tri puta nedeljno na izlaz preko Merdara i jednom nedeljno na izlaz preko Končulja. Posle svega što se izdešavalo u poslednje vreme na Kosovu, mislim da je situacija prilično mirna, da je pod kontrolom i nadam se da će tako i da ostane, " kaže predsednik SO Štrpce Slađan Ilić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017