Vesti

Solana i Paten osudili nasilje na Kosovu i Metohiji

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana i Evropski komesar za spoljne poslove Kris Paten, održali su danas u Prištini zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su oštro osudili nasilje na Kosovu. “ Doći na petogodišnjicu od ulaska misije UN-a na Kosovo i videti spaljene, kuće, crkve, ubijene ljude, to je za mene užas” kazao je Havijer Solana. On je rekao da Evropa neće tolerisati nasilje i kazao da će međunarodna zajednica učiniti sve kako bi obezbedila zajednički život svim građnima Kosova. “ Nasiljem se ne može ući u Evropu. Ono što se mora učiniti je da se sve što je uništeno obnovi i nemojte za obnovu očekivati pomoć međunarodne zajednice, jer je to vaša obaveza”, naglasio je Solana. Evropski komesar za spoljne poslove Kris Paten poručio je albancima da će međunarodna zajednica energično ragovati, kako je rekao, ne za sedam ili mesec dana, nego odmah, na svako nasilje na Kosovu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017