Vesti

Olson - Benkston: Mnogo smo pogrešili

Portparol Multinacionalne brigade centar Anders Olson i oficir za informisanje Švedskog bataljona KFOR-a kapetan Benkston, najoštrije su osudili nasilje koje se proteklih dana dogodilo na Kosovu i Metohiji. Na konstataciju novinara KIM radija, da su samo pre nedelju dana, uporno tvrdili da bezbednost na Kosovu postoji, Anders Olson i kapetan Benkston su odgovorili. ” Mnogo smo pogrešili. Mi smo verovali u to da se sve razvijalo u pravom smeru i da je sve bilo kako treba, mislili smo da vidimo neki razvoj, međutim, nismo bili u pravu, rekao je Olson. “Ovo što se desilo je bio jedan veliki promašaj za međunarodne institucije ovde na Kosovu i sada jedino što možemo da uradimo je da žalimo svu ovu situaciju i da kažemo da smo pogrešili”, kazao je Benkston.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017