Vesti

Holkeri i Redžepi posetili zgradu JU programa u Prištini

Šef UNMIK Hari Holkeri izjavio je danas da će s Vladom Kosova učiniti sve kako bi bili spaseni budućnost Kosova i njegovih građana, bez obzira na etničku pripadnost. Posle obilaska zgrade JU-programa u centru Prištine, u pratnji premijera Kosova Bajrama Redžepija, Holkeri je rekao da želi da prenese jasnu poruku da najoštrije osuđuje ono što su videli. U zgradi JU-programa, u kojoj je do 17. marta živelo 150 Srba, većina stanova je zapaljena, dok su svi opljačkani. "Šokirani smo i deprimirani da ljudski umovi mogu učiniti tako nešto. Nećemo dozvoliti da se to ponovi", naglasio je Holkeri. Premijer Kosova Bajram Redžepi najavio je da će Vlada Kosova iz posebno formiranog fonda obezbediti sredstava za hitnu popravku zapaljenih i uništenih stanova kako bi Srbima bilo omogućeno da se vrate u svoje stanove i nastave da u njima žive. "Onim što se dogodilo narušen je imidž Kosova u svetu, ali ne toliko da Kosovo nema budućnost", rekao je Redžepi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017