Vesti

Meštani Čaglavice najavili za danas blokadu magistralnog puta Priština-Skoplje

Povodom najnovijeg terorističkog napada koji se dogodio sinoć u Čaglavici, kada je teško ranjen 18-ogodišnji Jovica Ivić, meštani ovog sela najavili su za danas u 12 sati jednosatnu blokadu magistralnog puta Priština-Skoplje. “Magistralni put koji prolazi kroz selo biće blokiran svaki dan dok se ne ispune naši zahtevi”, rekao je za KIM radio predsednik sela Ljubiša Dekić. “Zahtevamo da se vrate vojni punktovi na ulazu i izlazu iz sela i da se pronađu počinioci svih dosadašnjih terorističkih napada u Čaglavici”, rekao je Dekić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017