Vesti

Bolnica ''Sveti Kralj Milutin'' obelžila dve godine rada

Bolnica ''Sveti Kralj Milutin'' u Lapljem selu danas je obelžila dve godine svog rada. Na proslavi su ujedno i promovisana dva časopisa "Praksis medika" i "Anali". Obraćajući se prisutnima, direktor bolnice Gordana Šubariić je kazala da ovu ustanovu od njenog samog osnivanja prate mnoge nedoumice, određena osporavanja, upravo zbog te neke pozicije ove bolnice. «Ono što je glavna strategija svih nas, koji radimo u bolnici ''Sveti Kralj Milutin'', jeste da svima pokažemo da su srpski lekari edukovani i obrazovani na vrhunskom nivou, da su oni sposobni da svojim pacijentima i ovom stanovništvu pruže adekvatnu medicinsku zaštitu i to je glavni moto svih nas», rekla je Šubarić. Ona je naglasila da je prioritet za 2004. godinu nabavka opreme, koja je ovoj bolnici potrebna. «Ja sam na prvom mestu stavila aparate za dijalizu sa pratećom opremom. Međutim, to je iz mnogo razloga projekat koji nailazi na veliki otpor i to je u nekom globalnom smislu i najveća investicija koja je potrebna ovoj bolnici» istakla je Gordana Šubarić. Svečanosti obeležavanja dvogodišnjice prisustvovali su direktor KBC-a Prof. Dr. Rade Grbić, Prof. Dr. Ljubiša Baščarević, poslanik Koalicije «Povratak» Cveta Vujačić i mnogobrojni gosti.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017