Vesti

U Čaglavici ranjen 18-togodišnji Jovica Ivić

Nepoznata lica pucala su večeras oko 19. 30 na 18-godišnjeg Jovicu Ivića iz Čaglavice. Kako KIM radio saznaje Jovica je ranjen u ruku i stomak i prebačen je u bolnicu Simonida u Gračanici. Prema rečima doktora Vasića, Ivić je pogođen u desnu podlakticu i u stomak i nalazi se u veoma teškom stanju. Urađena je reanimacija i zbog lošeg stanja prebačen je u urgentni centar u Kosovskoj Mitrovici. Kako su za KIM radio izjavili očevici događaja, Jovica se kretao pored magistralnog puta Priština-Skoplje i pored njega se zaustavio automobil iz koga su ga nepoznata lica sa albanskim naglaskom pozvali da bi ga nešto pitali, kada se približio automobilu na njega je iz prigušivača ispaljeno nekoliko hitaca. UNMIK policija i pripadnici KFOR-a, trenutno vrše istragu o ovom napadu. A povodom ovog incidenta meštani Čaglavice blokirali su magistralni put Priština -Skoplje.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018