Vesti

Privrednici sa severa Kosova, blokirali danas administrativne kontrolne punktove ka centralnoj Srbi

Privatni prevoznici i privrednici sa severa Kosova, blokirali su danas u deset časova administrativne kontrolne punktove ka centralnoj Srbiji, zbog najnovijih UNMIK-ovih uredbi o carini. Predsednik udruženja privrednika sa Kosova i Metohije Bojan Jakovljević je izjavio, da je glavni razlog ovog protesta način plaćanja taksi za robu koja dolazi iz centralne Srbije, koje bi se ubuduće trebale plaćati u južnom delu Kosovske Mitrovice, a ne na administrativnom prelazu kako je to bilo do sada. Jakovljević je dodao da je udruženje dobilo podršku od Vlade Srbije, Koordinacionog centra i svih političkih predstavnika sa Kosova i Metohije. Protestima je prisustvovao i podpredsednik SO Leposavić Nebojša Radulović. On je rekao da se novim uredbama UNMIK-a dobija jedna institucija koja ima elemente državnosti i da iza ovih zahteva udruženja privrednika stoje i predstavnici SO Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Kosovska Mitrovica. Organoizatori protesta su istakli da blokada puta važi za sva teretna vozila i vozila sa robom, dok će se putnički automobli i autobusi propuštati i trajaće dok se zahtevi udruženja ne ispune.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017