Vesti

Privrednici sa severa Kosova, blokirali danas administrativne kontrolne punktove ka centralnoj Srbi

Privatni prevoznici i privrednici sa severa Kosova, blokirali su danas u deset časova administrativne kontrolne punktove ka centralnoj Srbiji, zbog najnovijih UNMIK-ovih uredbi o carini. Predsednik udruženja privrednika sa Kosova i Metohije Bojan Jakovljević je izjavio, da je glavni razlog ovog protesta način plaćanja taksi za robu koja dolazi iz centralne Srbije, koje bi se ubuduće trebale plaćati u južnom delu Kosovske Mitrovice, a ne na administrativnom prelazu kako je to bilo do sada. Jakovljević je dodao da je udruženje dobilo podršku od Vlade Srbije, Koordinacionog centra i svih političkih predstavnika sa Kosova i Metohije. Protestima je prisustvovao i podpredsednik SO Leposavić Nebojša Radulović. On je rekao da se novim uredbama UNMIK-a dobija jedna institucija koja ima elemente državnosti i da iza ovih zahteva udruženja privrednika stoje i predstavnici SO Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Kosovska Mitrovica. Organoizatori protesta su istakli da blokada puta važi za sva teretna vozila i vozila sa robom, dok će se putnički automobli i autobusi propuštati i trajaće dok se zahtevi udruženja ne ispune.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018