Vesti

I?bori na Kosovu i Metohiji 23. oktobra

Opšti izbori na Kosovu i Metohiji održaće se 23. oktobra, saopštio je danas u Prištini šef UNMIK-a Hari Holkeri i dodao da je prihvatio sve preporuke radne grupe za izbore uključujući i onu o zatvorenoj listi. >>Odlučio sam o datumu opštih izbora, to će biti subota 23. oktobar. Drugo, odlučio sam da prihvatim sve preporuke radne grupe za izbore uključujući i onu o zatvorenoj listi. Primetio sam da su neki članovi društva za ovorenu listu, ali posle intenzivnih konsultacija imajući na umu i diskusije u okviru radne grupe za izbore koja je radila 18 meseci na tome, po našem mišljenju zatvorena lista je u ovom trenutku povoljnija Primetio sam da se u nekim izveštajima medija navodi da sam ja u Beogradu tokom posete predložio da bi privatizacija trebala da bude jedna od tema za dijalog Prištine i Beograda. To ni u jednom trenutku nije bila tema mojih razgovora sa premijerom Vojislavom KoštunicomOstale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017