Vesti

Geno i Radosavljević posetili Suvi Lukavac, gde se pre nekoliko meseci vratilo dvadeset porodica.

Nakon posete Kosovskoj Mitrovici Geno je posetio selo Suvi Lukavac, gde se pre nekoliko meseci vratilo dvadeset porodica. Na kraju posete, Geno se obratio prisutnim novinarima sledećim rečima. «Iza dolaska ovih porodica stoji veliki rad, osećam da su oni voljni da žive u miru sa drugim zajednicama i oni predstavljaju divan primer povratka, koji bi trebalo da bude podržan od svih, ali ja želim da se mnogi drugi vrate. Zato je potrebno stvarno pomirenje i želja u svačijim srcima i mislima». Razgovorima u Suvom Lukavcu danas je prisustvovao i koordinator u vladi Kosova, gospodin Nenad Radosavljević, koji je povratak u Lukavac ocenio ovako: «Pa moja ocena povratka u Lukavac jeste da umesto sedamdeset domaćinstava, koji su trebali da se vrate, dvadesetjedno domaćinstvo je ipak premali broj da bi se oni osećali sigurni u postojećim uslovima. Mislim da pored toga postoji sledeći problem, a to je da oni ovde u uslovima gde imaju kuće i nešto nameštaja unutra, ne mogu da opstanu bez ikakvih prihoda sa bilo koje strane ili od onoga čime su se najviše bavili, znači od poljoprivrede ili od zapošljavanja u institucijama ili u nekim preduzećima, koja su postojali pre sukoba a sada nisu dostupni za njih», rekao je Radosavljević. Najveći problem meštana Lukavca ipak predstavlja nedostatak osnovne bezbednosi i nemogućnost da odu na svoja imanja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017