Vesti

Žan Mari Gieno, posetio Obilić i Kosovsku Mitrovicu

Podsekretar UN za mirovne operacije Žan Mari Gieno je u Kosovskoj Mitrovici razgovorao sa predstavnicima lokalnih vlasti i UNMIK-a o naporima za normalizaciju situacije, procesu povratka raseljenih lica, slobodi kretanja i mogućnosti ekonomskog razvoja. Gieno je rekao da su UN i dalje opredeljene za sprovođenje u celini Rezolucije 1244 Saveta bezednosti UN. Gieno se prethodno danas sastao s predstavnicima civilnoga društva na Kosovu i Metohiji, a zatim je u Obiliću, posetio sedište Kosovske energetske korporacije. On je pozvao sve građane Kosova da plate utrošenu električnu energiju kako bi Kosovska energetska korporacija mogla da proizvodi što više električne energije. KEK je od završetka sukoba na Kosovu 1999. godine poslovala sa brojnim teškoćama, uz redovne restrikcije struje. Podsekretar UN za mirovne operacije je naveo da je svakog meseca zbog neplaćenih računa za struju KEK na gubitku od sedam miliona evra, odnosno 49 miliona evra za period od sedam meseci, koji bi, prema njegovim rečima, bili dovoljni za obnavljanje jednog dela opreme.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018