Vesti

Žan Mari Gieno, posetio Obilić i Kosovsku Mitrovicu

Podsekretar UN za mirovne operacije Žan Mari Gieno je u Kosovskoj Mitrovici razgovorao sa predstavnicima lokalnih vlasti i UNMIK-a o naporima za normalizaciju situacije, procesu povratka raseljenih lica, slobodi kretanja i mogućnosti ekonomskog razvoja. Gieno je rekao da su UN i dalje opredeljene za sprovođenje u celini Rezolucije 1244 Saveta bezednosti UN. Gieno se prethodno danas sastao s predstavnicima civilnoga društva na Kosovu i Metohiji, a zatim je u Obiliću, posetio sedište Kosovske energetske korporacije. On je pozvao sve građane Kosova da plate utrošenu električnu energiju kako bi Kosovska energetska korporacija mogla da proizvodi što više električne energije. KEK je od završetka sukoba na Kosovu 1999. godine poslovala sa brojnim teškoćama, uz redovne restrikcije struje. Podsekretar UN za mirovne operacije je naveo da je svakog meseca zbog neplaćenih računa za struju KEK na gubitku od sedam miliona evra, odnosno 49 miliona evra za period od sedam meseci, koji bi, prema njegovim rečima, bili dovoljni za obnavljanje jednog dela opreme.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017