Vesti

Porodice nestalih Albanaca napali ekipu RTS-a

Predstavnici Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju danas su na administrativnom prelazu u Merdaru UNMIK-u predali posmrtne ostatke 45 kosovskih Albanaca, koji su ekshumirani u masovnoj grobnici u Batajnici. Prilikom primopredaje posmrtnih ostataka došlo je do incidenta kada su porodice nestalih albanaca napali ekipu RTS. Prema rečima novinara RTS-a Katarine Novaković, revoltirane porodice nestalih Albanaca, njih nekoliko desetina, koji su prisustvovali primopredaji posmrtnih ostataka u bazi KFOR-a na admnistrativnom prelazu u Merdaru napali su kamermana državne televizije Ivana Miljkovića. ''Grupa od stotinak revoltiranih Albanaca, članova porodica, nasrnula je na ekipu RTS-a. U tom sveopštem metežu kameru su nam polomili. Sve ostalo je praćeno sveopštim revoltom, negodovanjem, kamenicama i žučnim psovkama upućenim kako nama novinarima, tako i Srbiji’', kaže Katarina Novaković. U gužvu koja je nastala, umešali su se pripadnici KFOR-a i UNMIK-policije, kao i sam šef UNMIK-ovog Biroa za sudsku medicinu i nestala lica Hoze Pablo Barajbar, nakon čega je ekipa RTS-a, zajedno sa ostalim srpskim novinarima i predstavnicima Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju napustili bazu KFOR-a pre završetlka događaja. U ovom incidentu nije bilo povređenih, a predstavnici civilne misije na Kosovu i Metohiji su ekipi državne televizije uputili izvinjenje.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018