Vesti

Porodice nestalih Albanaca napali ekipu RTS-a

Predstavnici Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju danas su na administrativnom prelazu u Merdaru UNMIK-u predali posmrtne ostatke 45 kosovskih Albanaca, koji su ekshumirani u masovnoj grobnici u Batajnici. Prilikom primopredaje posmrtnih ostataka došlo je do incidenta kada su porodice nestalih albanaca napali ekipu RTS. Prema rečima novinara RTS-a Katarine Novaković, revoltirane porodice nestalih Albanaca, njih nekoliko desetina, koji su prisustvovali primopredaji posmrtnih ostataka u bazi KFOR-a na admnistrativnom prelazu u Merdaru napali su kamermana državne televizije Ivana Miljkovića. ''Grupa od stotinak revoltiranih Albanaca, članova porodica, nasrnula je na ekipu RTS-a. U tom sveopštem metežu kameru su nam polomili. Sve ostalo je praćeno sveopštim revoltom, negodovanjem, kamenicama i žučnim psovkama upućenim kako nama novinarima, tako i Srbiji’', kaže Katarina Novaković. U gužvu koja je nastala, umešali su se pripadnici KFOR-a i UNMIK-policije, kao i sam šef UNMIK-ovog Biroa za sudsku medicinu i nestala lica Hoze Pablo Barajbar, nakon čega je ekipa RTS-a, zajedno sa ostalim srpskim novinarima i predstavnicima Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju napustili bazu KFOR-a pre završetlka događaja. U ovom incidentu nije bilo povređenih, a predstavnici civilne misije na Kosovu i Metohiji su ekipi državne televizije uputili izvinjenje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017