Vesti

Vladika Artemije uputio pismo Ananu, u kome traži obustavu procesa etničkog čišćenja Srba.

Podsekretar UN-a za mirovne operacije Žan Mari Gienou, sastao se u konaku manastira Gračanica sa eposkopom raško-prizrenskim Artemijem. Nakon razgovora Žan Mari Gueno, je izjavio da je sa vladikom razmenio mišljenja o situaciji na Kosovu i Metohiji i izneo svoje gledište o stanju u pokrajini. Vladika Artemije je rekao novinarima, da je zamenika generalnog sekretara UN-a upoznao sa problemima srpske zajednice i da nije bilo nikakvih konkretnih zaključaka. Vladika raško-prizrenski Artemije rekao je danas podsekretaru UN za mirovne operacije Žan Mari Gienou da je apsurdno tražiti srpsku podršku za sprovođenje plana o standardima na Kosovu i Metohiji, kada nisu ispunjene osnovne odredbe već postojeće Rezolucije 1244 i drugih dokumenata. 'Sva dosadašnja obećanja i dogovori su iznevereni i Srbi više nemaju poverenja u međunarodnu zajednicu koja je dopustila nevidjene zločine nad Srbima i njihovom kulturnom baštinom pod protektoratom UN', rekao je vladika. Vladika raško-prizrenski je Gienou uručio pismo za generalnog sekretara UN Kofi Anana, u kome je izložio svoje vidjenje situacije na Kosovu i Metohiji i zatražio 'hitne mere kako bi se zaustavio proces etničkog čišćenja Srba'.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017