Vesti

Izbetonirana barikada na ibarskom mostu

Barikada na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici visoka četiri metara, noćas je posle dodatnog ojačavanja, izbetonirana. Na severu Kosova, Srbi i dalje blokiraju sve važnije puteve.

Pošto je ojačana tonama šljunka, na barikadu je prosut I beton. Ova barikada postavljena je sredinom prošlog meseca, a u Kosovskoj Mitrovici barikade postoje još i na istočnom mostu, i na ulazu u ovaj grad iz pravca Zvečana, gde se saobraćaj obavlja samo jednom trakom. Na severu Kosova i Metohije, Srbi i dalje blokiraju sve važnije puteve. Administrativni prelaz Jarinje Kfor i Euleks zatvorili su tokom noći, nakon što su Srbi podigli novu barikadu kojom se onemogućava saobraćaj u potpunosti, ovoga puta na prilazu iz centralne Srbije, javlja Tanjug. Prvi put od izbijanja krize oko Jarinja barikada je podignuta i izvan Kosova, na strani centralne Srbije. Time je i prelaz Jarinje, kao i ranije Brnjak, u potpunosti opkoljen barikadama, sa oba prilaza. Kfor i Euleks, koji su zatvorili prelaz tokom noći, jutros su ga ponovo otvorili za putnički saobraćaj, uklonivši bodljikavu žicu, kojom je tokom noći bio i na prilazima opkoljen prelaz. Kako je Tanjugu rečeno iz Euleksa prelaz se zatvara u 19 časova i otvara u 7.00 časova.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018