Vesti

B92: Napad kod Ibra, oprečne informacije

Agencija Beta javlja da su Albanci pucali na Srbe koji su čistili korito Ibra. Kosovski mediji:Srbi napali Albance, povređeno troje.

Američka ambasada u Prištini osudila je napad na radnike USAID-a koji su čistili korito reke Ibar.  Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da su trojica radnika lakše povređena pre podne u Kosovskoj Mitrovici kada je na njih fizički nasrnula grupa nepoznatih lica.  Situacija na administrativnom prelazu Jarinje, na strani prema Raškoj, od jutros je mirna, a trupe KFOR-a su ojačale barikade na alternativnom putu koji su Srbi izgradili nedaleko odatle. Pripadnici nemačkog i američkog kontingenta KFOR-a nasuli su barikadu od šljunka na tom alternativnom putu koji povezuje Rašku i Leposavić. Iza nasipa nalazi se oklopno vozilo KFOR-a, a vojnici međunarodnih snaga ne dozvoljavaju slikanje i snimanje.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018