Vesti

Svedok “X” protiv Ljimaja pronađen mrtav

ZaÅ¡tićeni svedok pod oznakom “X” u slučaju za počinjene ratne zločine u selu Klečka, koji se vodi protiv Fatmira Ljimaja, poslanika kosovske skupÅ¡tine pronaÄ‘en je mrtav, saznaje KIM radio.

Kako je KIM radiju kazala portparol EULEKS-a Irina Gudeljević zaštićeni svedok ’X’ pronađen je mrtav u jednom parku u Nemačkoj. “Nemačke vlasti istražuju slučaj’, kazala je Gudeljević.  Fatmir Ljimaj, koji je u kućnom pritvoru odgovaraće za teške optužbe koje je protiv njega podigao italijanski tužilac za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i za ratne zločine protiv zarobljenika. Suđenje protiv Fatmira Limaja i drugih optuženih za ratne zločine u Klečki očekuje se da počne do kraja oktobra.   Veće Okružnog suda u Prištini, na čelu sa sudijom EULEKS-a, je grupi od devetoro optuženih za zločine u Klečkoj produžio pritvor za jos dva meseca. Optužbe Ljimaja i grupu terete za ubistva, mučenje i ugrožavanje zdravlja albanskih i srpskih civila sa Kosova i ratnih zarobljenika.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018