Vesti

O. Ivanović: Ubrzano rešavanje položaja severa

Ovo što se desilo, odnosno ova situacija samo ubrzava rešavanja problema koji su trenutno na severu Kosova i Metohije, izjavio je za KIM radio državni sekretar u ministarstvu za KIM Oliver Ivanović.

On je istakao da nije bilo sumnje da će se pregovori otkazati, jer  je besmisleno pregovarati o energetici i telekomunikacijama, kada ljudi na severu Kosova stradaju i imaju situaciju gde se koristi oružje. Ivanović za Radio KIM kaže, da je to logičan potez pregovarača i vlasti u Beogradu. „Ovo je pouka za sve, jer KFOR nemože da koristi silu da bi sprečio ljude da dođu i odu sa svojih radnih mesta. KFOR ne može da zatvori administrativne prelaze“,   ističe Ivanović. On je kazao da je KFOR po prvi put koristio bojevu municiju pucajući u masu, i to bi trebalo da bude predmet jedne ozbiljne istrage sprovedene iz Brisela. „Postoji sumnja da će se to dogoditi, i da će se preduzeti mere prema onima koji su pucali u nedužne građane“, kazao je Ivanović. „Najžalosnije što je jedan čovek pogođen bočno u leđa, što pokazuje da je čovek napuštao mesto događaja, i istovremeno pokazuje da je pucano nasumice. To je nedopustivo. Ne znam kako je KFOR upao u takvu zamku da radi posao za nekog drugog. Nije posao KFOR-a da proverava pešake koje prelaze preko alternativnog puta, to je pre svega posao za policiju“, kazao je Ivanović.    

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018