Vesti

Samardžić: Srbija treba da pokaže da brani svoj narod

Potpredsednik Demokratske Stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je sinoć da je neophodno prekinuti razgovore Beograda i Prištine, jer oni vode ’nepotpisanoj kapitulaciji’.

Samardžić smatra da se situacija na severu Kosova može nabolje promeniti jedino ako njegova stranka opet bude na vlasti posle predstojećih izbora, jer bi se u tom slučaju manifestovalo nezadovoljstvo EULEKS-om i tražio povratak UNMIK-a.  Po Samardžiću, Srbija treba da dovede policiju na administrativnu liniju sa Kosovom, kako bi pokazala ’prisustvo snage sile države’.  ’Ne pozivam ja na rat, već čisto da se pokaže da Srbija ima instrumente da brani svoj narod’, rekao je Samardžić na tribini ’Kuda ide Kosmet’, na pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.  Kritikujući aktuelnu politiku prema Kosovu, Samardžić tvrdi da još nije kasno da se situacija pokrene u pozitivnom smeru, a kao primer za to naveo je da građani na barikadama brane Srbiju i ’čast srpskog naroda’. Prema njegovim rečima, opozicija bi mogla da doprinese dosta u rešavanju tog aktuelnog problema na severu Kosova, jer nema potrebe, tvrdi da se opozicionari, ako se brani državni interes, da Kosovo ostane u sastavu Srbije, prenosi TV Most.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018