Vesti

G. Bogdanović posetio povređene

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da Srbi nemaju nameru da blokiraju Euleks i Kfor već kosovske carinike i kosovsku pograničnu policiju.

Bogdanović je, nakon što je obišao šestoricu teško povređenih Srba u mitrovičkoj bolnici, ponovio zahtev da kosovska carina i policija napuste administrativne prelaze na severu pokrajine. On je naglasio da se ne može dozvoliti da se nasiljem instalira državnost na severu Kosova. Bogdanović je dodao da su Srbi proteklih nedelja na miran način branili svoje legitimne interese. Prema njegovim rečima, građani koji su protestovali juče doživeli su da misija koja je zadužena da brine o bezbednosti svih, puca na nenaoružane građane.   Takva vrsta nasilja i pucanje na nenaoružane gradjane je neprihvatljiva, zaključio je Bogdanović.      

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018