Vesti

Stefanović danas sa Kuperom i Rikerom o severu

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović trebalo bi danas da nastavi razgovore o situaciji na severu Kosova sa posrednikom EU Robertom Kuperom i zvaničnikom Stejt departmenta Filipom Rikerom, koji su započeti kasno sinoć.

Pred početak sinoćnjeg sastanka, Stefanović je Tanjugu rekao da će jedina tema razgovora u Briselu biti situacija na prelazima Jarinje i Brnjak i pokušaj da se kroz dijalog sa međunarodnom zajednicom taj problem reši. ’Naš zahtev međunarodnoj zajednici, da budem konkretan EU, bio je jasan - nema druge teme od rešavanja situacije na prelazima Jarinje i Brnjak’, rekao je Stefanović. Razgovori sa Prištinom  su  odloženi do daljnjeg pošto se zahtevu srpskog tima izašlo u susret. ’I nećemo ih nastaviti dok ne nađemo rešenje’, dodao je Stefanović. Na pitanje kakvom se ishodu nada u razgovorima sa Kuperom i Rikerom, Stefanović je rekao da postoje modaliteti da se omogući slobodan protok robe i ljudi koji neće uključivati prisustvo kosovskih carinika na prelazima. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018