Vesti

Stefanović čeka odgovor iz Brisela

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je da je verovatno da će Brisel pristati da se u sredu, 28. septembra, razgovara o regulisanju prometa na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Stefanović je gostujući u emisiji ’Utisak nedelje’ na televiziji B92 naveo da je moguće da će Beograd već danas dobiti odgovor i da je verovatno da će Brisel pristati da se o tome razgovara. PriÅ¡tina o tome neće da razgovara pa ćemo razgovarati sa EU, kazao je Stefanović i precizirao da bi to bili razgovori Beograda, s jedne strane, i EU i SAD, s druge strane. ’Tražili smo da pričamo o Jarinju i Brnjaku sa predstavnicima EU i SAD. Oni su adresa za razgovor. Na dobrom putu smo da dobijemo te razgovore, imamo stalnu komunikaciju sa Briselom, VaÅ¡ingtonom i drugim centralama, sa ciljem da dobijemo te razgovore i da utičemo na stanje na ta dva prelaza’, rekao je Stafanović. Odgovarajući na pitanje da li je mu je prećeno ubistvom, Stefanović je rekao da su pretnje postojale, da su one ozbiljne, ali da se ipak oseća sigurno i da niko ne može da mu zabrani kretanje po severu Kosova. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018