Vesti

Brkljač: Hapšenje vozača ima političku pozadinu

Jedan od branilaca vozača iz Raške koji su uhapšeni na Kosovu, Miodrag Brkljač, ocenio je da taj slučaj nesumnjivo ima političku pozadinu i da bi bilo dobro da ga preuzme EULEKS.

’Iako strogo po zakonu nisu ispunjeni svi uslovi da EULEKS preuzme slučaj 13 vozača kamiona iz Raške koji su uhapšeni na Kosovu, bilo bi poželjno da odluče da preuzmu slučaj, jer je nesumnjivo da taj predmet ima političku pozadinu’, rekao je Brkljač agenciji Beta. Vozači su uhapšeni prošle nedelje zbog navodnog ilegalnog ulaska na Kosovo. Od 13 advokata odbrane samo je Brkljač srpske nacionalnosti, dok su ostali Albanci. Zbog toga je juče protestovao državni sekretar u srpskom ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenivši da će uhapšeni imati otežanu komunikaciju sa braniocima. Iz EULEKS-a je ranije najavljeno da će danas biti doneta odluka da li će slučaj vozača 13 kamiona iz Raške preuzeti misija EU. Brkljač je potvrdio da je ’dobio obećanje da će se suđenje vozačima iz Raške održati u sredu, ali da još nije dobio zvanično obaveštenje o tome’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018