Vesti

Dačić: Dvostruki strani aršini na Kosovu

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić zatražio je danas od međunarodne zajednice da se izjasni da li na Kosovu želi univerzalna prava, ili pravila koja važe samo za Srbe.

“Neko bi trebalo da kaže koliko su alternativnih puteva i prilaza na Kosovo napravili Albanci, i koliko smo puta ukazivali na to da tuda prolaze oružje i droga’, rekao je Dačić. Kfor je juče blokirao jedan ’alternativni put’ na severu Kosova koji su na Jarinju napravili lokalni Srbi. Na to su Srbi pojačali blokade, a mehanizacijom zaobišli blokadu Kfora i napravili novi ’alternativni prolaz’.  Zamenik premijera je, takođe, upitao predstavnike međunarodne zajednice da li žele da se Srbija bavi sprečavanjem šverca. On je kazao da je u novinama pročitao da je EU kritikovala Srbiju zbog odluke da ponovo naplaćuje PDV na severu Kosova. “Ne znam da li je to tačno. Ja ne razumem kakav se odnos od nas traži. Sprečavanje šverca je, naravno, nacionalni interes’, rekao je Dačić.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017